Zmienna losowa \(\displaystyle{ X}\) ma rozklad normalny z wartoscia \(\displaystyle{ 100}\) i wariacja \(\displaystyle{ 36}\). Wyznacz
a) \(\displaystyle{ P(X>110)}\)
b) \(\displaystyle{ P(X<105)}\)
c) \(\displaystyle{ P(90<X<110)}\)
policzyc prawdopodobienstwa
policzyc prawdopodobienstwa
Ostatnio zmieniony 30 maja 2016, o 09:43 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
policzyc prawdopodobienstwa
Dzień dobry. W linku mam tak : "z wartością średnią \(\displaystyle{ m}\) i odchyleniem standardowym \(\displaystyle{ \sigma}\). Wtedy zmienna losowa". W tym zadaniu mam wartoscia \(\displaystyle{ 100}\) i wariacja \(\displaystyle{ 36}\).
To będzie tak: \(\displaystyle{ m=100}\), \(\displaystyle{ \sigma= 36}\) ?
To będzie tak: \(\displaystyle{ m=100}\), \(\displaystyle{ \sigma= 36}\) ?
Ostatnio zmieniony 30 maja 2016, o 09:44 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .