Moment stopu

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
krupka888
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 22 lis 2014, o 17:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

Moment stopu

Post autor: krupka888 »

\(\displaystyle{ $\left( X_{n}\right)^{10}_{n=1}$ niezależnych zmiennych losowych o rozkładzie $P\left( X_{n}=1\right)=P\left( X_{n}=0\right)= \frac{1}{2}$. Wykazać, że $p=inf\left\{ n>1: X_{n} \le X_{n-1}\right\}$ jest momentem stopu względem filtracji naturalnej dla $\left( X_{n}\right)^{10}_{n=1}$}\)
ODPOWIEDZ