prawdopodobieństwo warunkowe zmiennej dwuwymiarowej

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
1995Monika
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 16 kwie 2014, o 17:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 12 razy

prawdopodobieństwo warunkowe zmiennej dwuwymiarowej

Post autor: 1995Monika »

Witam, proszę o pomoc z zadaniem: Wiadomo, że \(\displaystyle{ P(Y = 1|X = 5) = 1/3}\) oraz\(\displaystyle{ P(Y = 5|X = 5) = 2/3}\). Obliczyć \(\displaystyle{ E(Y |X = 5)}\) oraz\(\displaystyle{ E(XY^{2} |X = 5)}\)
ODPOWIEDZ