Dystrybuanta

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
gandalfborland
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 10 lis 2005, o 18:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bucze

Dystrybuanta

Post autor: gandalfborland »

Dla jakisch wartosci parametrow a,b,c (nalerzacych do rzeczywistych) funkcja F jest dystrybuanta:
\(\displaystyle{ F(x)=\left\{\begin{array}{l} 0,x\leqslant 1\\a(1-\frac{b}{x}),1c \end{array}}\)
a) pewnej zmiennej losowej
b)zmiennej losowej dyskretnej
za pomoc dziekuje:)
ODPOWIEDZ