miara Lebegue'a

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
gandalfborland
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 10 lis 2005, o 18:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bucze

miara Lebegue'a

Post autor: gandalfborland »

Zgodnie z przyjetymi oznaczeniami:
\(\displaystyle{ \mu=fl}\)
\(\displaystyle{ f(x)=\frac{1}{2\pi}e^{-\frac{x^2}{2}}}\)
oblicz
\(\displaystyle{ \mu(A), A=(-1,1)}\)
Nie wiem jak obliczyc calke z f bo to funkcja nieelementarna, za pomoc z gory dziekuje
ODPOWIEDZ