Rozkłady stabilne

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Agatos1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 maja 2015, o 20:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów

Rozkłady stabilne

Post autor: Agatos1993 »

Witam,
Mam mały problem z gęstościami rozkładów stabilnych, z rozkładem normalnym N(0,1) z parametrami \alpha = 2, \beta nieistotne, m=0, c= \frac{\sqrt{2}}{2} dla funkcji f(x)=\frac{1}{\sqrt{2\pi}}e^{-\frac{x^2}{2}
drugi rozkład to Cauchy'ego \alpha =1, \beta =0, m=0, c=1 dla funkcji f(x)=\frac{1}{\pi}\cdot\frac{1}{1+x^2}
trzeci rozkład Levy'ego \alpha = \frac{1}{2}, \beta =1, m=0, c=1 dla funkcji f(x)=\begin{cases} \frac{1}{\sqrt{2\pi}}x^{-{\frac{3}{2}}}e^{-{\frac{1}{2x}}} & \text {dla } x>0\\0 & \text {dla } x\leqslant{0} \end{cases}
Potrzebuje wyjaśnienia, pomocy w kwesti skąd owe funkcje się wzięły, może ktoś, coś pomoże? :)
ODPOWIEDZ