prawdopodobieństwo teoretyczne

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
krysia67
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 16 mar 2015, o 12:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków

prawdopodobieństwo teoretyczne

Post autor: krysia67 »

hej. mam to wyliczenia częstość teoretyczną, lecz najpierw musze wyliczyć to:

\(\displaystyle{ P(X \in (p,q])= \int_{p}^{q}f(x)dx= \frac{1}{50} \int_{p}^{q}(10-x)dx= \frac{q-p}{5}- \frac{q^2-p^2}{100}= \frac{(q-p)(20-p-q)}{100}}\).

Czy ktoś może spr czy dobrze??
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

prawdopodobieństwo teoretyczne

Post autor: mostostalek »

Zgadza się
ODPOWIEDZ