Przy badaniach na nosicielstwo pewnego wirusa prawdopodobieństwo natrafienia na nosiciela wynosi 0,005. Na podstawie przybliżenia Poissona oszacować prawdopodobieństwo,że wśród 1000 badanych będzie mniej niż 4 nosicielia.
Obliczyłem
\(\displaystyle{ P\left( x=0\right) \approx 0,0069691}\)
\(\displaystyle{ P\left( x=1\right) \approx 0,00348458}\)
\(\displaystyle{ P\left( x=2\right) \approx 0,0871146}\)
\(\displaystyle{ P\left( x=3\right) \approx 0,145191}\)
I co mam teraz zrobić to wszystko dodać?
prawdopodobieństwo natrafienia na chorobę
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 12 kwie 2015, o 15:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoscz
prawdopodobieństwo natrafienia na chorobę
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2015, o 16:50 przez Zahion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach