Trzech korektorów pracuje niezaleznie. Pierwszy z nich wykrywa 90% bledow , drugi 80 % bledow a trzeci 70 %.
Jaki procent bledow wykrywaja lacznie ?Jaki procent bledow przeoczonych przez dwu pierwszych korektorow wykrywa trzeci ?
Moze ktos to rozwiazac? z gory dziekuje... pilne
Jaki procent błędów jest wykrywany?
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 14 cze 2007, o 22:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
Jaki procent błędów jest wykrywany?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, o 22:40 przez Juleczka2s, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 813
- Rejestracja: 6 cze 2007, o 12:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Kąty Wrocławskie
- Pomógł: 206 razy
Jaki procent błędów jest wykrywany?
\(\displaystyle{ P(A)=\frac{9}{10}}\)
\(\displaystyle{ P(B)=\frac{8}{10}}\)
\(\displaystyle{ P(C)=\frac{7}{10}}\)
\(\displaystyle{ P(A\cup B\cup C)=P(A)+P(B)+P(C)-P(A\cap B)-P(A\cap C)-P(B\cap C)+P(A\cap B\cap C)}\)
\(\displaystyle{ P(A\cap B)=P(A)\cdot P(B)}\) itd,
wystarczy podstawić i wyliczyć \(\displaystyle{ P(A\cap B\cap C)}\)
\(\displaystyle{ P(B)=\frac{8}{10}}\)
\(\displaystyle{ P(C)=\frac{7}{10}}\)
\(\displaystyle{ P(A\cup B\cup C)=P(A)+P(B)+P(C)-P(A\cap B)-P(A\cap C)-P(B\cap C)+P(A\cap B\cap C)}\)
\(\displaystyle{ P(A\cap B)=P(A)\cdot P(B)}\) itd,
wystarczy podstawić i wyliczyć \(\displaystyle{ P(A\cap B\cap C)}\)