zdarzenia niezależne

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
prawdopod
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 paź 2014, o 20:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

zdarzenia niezależne

Post autor: prawdopod »

Mógłby mi ktoś pomóc z takim zadankiem?

Niech \(\displaystyle{ A_{1} , A_{2} , A_{3}}\) będą łącznie niezależnymi zdarzeniami takimi, że \(\displaystyle{ 0 < P( A_{j} ) < 1}\) dla \(\displaystyle{ j=1,2,3}\).
Zbadać niezależność zdarzeń \(\displaystyle{ C = A_{1} ' - A_{2}}\) i \(\displaystyle{ D= A_{2} \cap A_{3} '.}\)

Z góry dziękuje za każdą pomoc, bo nie wiem jak to rozwiązać.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, o 10:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .Temat umieszczony w złym dziale.
miodzio1988

zdarzenia niezależne

Post autor: miodzio1988 »

wyznacz najpierw przeciecie tych dwoch zbiorow
ODPOWIEDZ