Wartość oczekiwana iloczynu

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Piotrekf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 7 sty 2012, o 12:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zduńska Wola

Wartość oczekiwana iloczynu

Post autor: Piotrekf »

Mam pytanie. Chcę policzyć\(\displaystyle{ E \left[ X \cdot Y \right]}\), gdzie
gęstość łączna zmiennych losowych \(\displaystyle{ X,Y}\) ma następującą postać:
\(\displaystyle{ e^{ \left( x+y+ \alpha \cdot x \cdot y \right) \left( \left( 1+ \alpha \cdot x \right) \left( 1+ \alpha \cdot y \right) - \alpha \right) \right)}\)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2014, o 13:03 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wszystkie wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
ODPOWIEDZ