Zmienne losowe dwuwymiarowe

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
qweqwe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2014, o 17:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdańsk
Podziękował: 1 raz

Zmienne losowe dwuwymiarowe

Post autor: qweqwe »

Czy mógłby ktoś sprawdzić poprawność odpowiedzi do poniższego zadania?

\(\displaystyle{ a) 0,05+0,1+0,2+0,2+0,1+0,1+0,05+0,05+0,15 = 1}\)
\(\displaystyle{ b) P \le X \le 4,1 \le Y \le 3 = 0,05+0,1+0,2+0,1 = 0,45}\)
\(\displaystyle{ c) F(4,4) = 0,25]}\)


d) rozkład brzegowy zmiennej X:
2 : 0,3
4 : 0,25
6 : 0,45

rozkład brzegowy zmiennej Y:
1 : 0,35
3 :0,4
5 :0,25

e) ??
f) nie są niezależne
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, o 13:49 przez qweqwe, łącznie zmieniany 2 razy.
miodzio1988

Zmienne losowe dwuwymiarowe

Post autor: miodzio1988 »

Rozkład i ujemna pstwa?? CHyba ze to mysliniki, wtedy nie sumują sie rozklady do jedynki
qweqwe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2014, o 17:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdańsk
Podziękował: 1 raz

Zmienne losowe dwuwymiarowe

Post autor: qweqwe »

to były myślniki, ale już poprawiłam, błąd w przepisywaniu
ODPOWIEDZ