problem z kresami

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
aaasiuniaaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 20 mar 2010, o 12:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: centrum

problem z kresami

Post autor: aaasiuniaaaa »

Proszę o pomoc w udowodnieniu równości:
\(\displaystyle{ \inf \{x\in \RR:P(X \le x)>\alpha\}=\sup \{x\in \RR: P(X<x) \le \alpha\}}\)
Ostatnio zmieniony 4 maja 2014, o 23:28 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ