Procesy równoważne

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
lokas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 462
Rejestracja: 29 sty 2012, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 27 razy
Pomógł: 45 razy

Procesy równoważne

Post autor: lokas »

Pokazać, że procesy stochastyczne równoważne mają jednakowe rozkłady skończenie wymiarowe.
Warunek na równoważność procesów: \(\displaystyle{ P\left[ \xi _t \neq \eta _t\right]=0}\)
Rozkład skończenie wymiarowy dla \(\displaystyle{ \xi}\): \(\displaystyle{ F _{t_1 t_2 \dots t_n}\left( x_1 , x_2 ,\dots , x_n\right)=P\left( \xi _{t_1} \le x_1 ,\xi _{t_2} \le x_2 , \dots , \xi _{t_n} \le x_n \right)}\)
I teraz nie wiem co dalej, skoro \(\displaystyle{ P\left[ \xi _t \neq \eta _t\right]=0}\) to mogę po prostu zastąpić ksi przez eta?
ODPOWIEDZ