Rozkład ryzyka
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 13 mar 2011, o 21:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 4 razy
Rozkład ryzyka
Ryzyko X1 ma rozkład \(\displaystyle{ fx1(0)=2/10,
fx1(1)=3/10,
fx1(2)=5/10}\)
X2 ma rozkład \(\displaystyle{ fx2(0)=7/10, fx2(3)=3/10}\)
a) znaleźć rozkład zmiennej\(\displaystyle{ X1+X2}\)
b)obliczyć \(\displaystyle{ P(X1 + X2 \le 2)}\)
c)obliczyć \(\displaystyle{ E(X1 + X2)}\)
Bardzo proszę o rozwiązanie
fx1(1)=3/10,
fx1(2)=5/10}\)
X2 ma rozkład \(\displaystyle{ fx2(0)=7/10, fx2(3)=3/10}\)
a) znaleźć rozkład zmiennej\(\displaystyle{ X1+X2}\)
b)obliczyć \(\displaystyle{ P(X1 + X2 \le 2)}\)
c)obliczyć \(\displaystyle{ E(X1 + X2)}\)
Bardzo proszę o rozwiązanie
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 13 mar 2011, o 21:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 4 razy
Rozkład ryzyka
Wiem że jest to rozkład dyskretny
myślałem żeby po prostu to wszystko do siebie dodać, ale to wyjdzie 2
myślałem żeby po prostu to wszystko do siebie dodać, ale to wyjdzie 2
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 13 mar 2011, o 21:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 4 razy
Rozkład ryzyka
sumuje to dlatego, ponieważ sugeruję się X1+X2-- 1 kwi 2014, o 19:58 --Aby dostać dodaje fx1(0)+fx2(0)
Rozkład ryzyka
No to tym się nie sugeruj
Czyli mamy pstwo, że jedna zmienna przyjmuje wartość zero iiiiiii druga zmienna przyjmuje wartość zero, tak?
To teraz pomyśl co ten spojnik iiiiiiiiiiii oznacza
Czyli mamy pstwo, że jedna zmienna przyjmuje wartość zero iiiiiii druga zmienna przyjmuje wartość zero, tak?
To teraz pomyśl co ten spojnik iiiiiiiiiiii oznacza
Rozkład ryzyka
Tak, pod pewnym warunkiem.
Pierwszą lepszą książkę o pstwie polecam, bo braki wyczuwam
Pierwszą lepszą książkę o pstwie polecam, bo braki wyczuwam
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 13 mar 2011, o 21:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 4 razy
Rozkład ryzyka
po pewnym czasie nierobienia zadań z prawdopodobienstwa, zawsze mi się myli
czyli zamiast dodawać powinienem wymnażać pstwa?
czyli zamiast dodawać powinienem wymnażać pstwa?