własności prawdopodobieństwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
boski_login
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 28 maja 2013, o 12:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: poznań
Podziękował: 4 razy

własności prawdopodobieństwa

Post autor: boski_login »

Jeśli \(\displaystyle{ P (A)=\frac12, \ P (B')=\frac13}\) a \(\displaystyle{ P (A' \cap B')= \frac{1}{6}}\) to wtedy
\(\displaystyle{ P (B)=\frac23}\)
\(\displaystyle{ P (A \cup B)= \frac{5}{6}}\)
a
\(\displaystyle{ P (A \cap B)= \frac{1}{3}}\)
Czy poprawnie zapisałam dwie ostatnie równości ?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, o 17:28 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Częściowy brak LaTeX-a.
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3359
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

własności prawdopodobieństwa

Post autor: mortan517 »

Tak.
ODPOWIEDZ