Wariancja , Średnia empiryczna

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Gohan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 196
Rejestracja: 18 paź 2013, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jelenia Góra
Podziękował: 41 razy

Wariancja , Średnia empiryczna

Post autor: Gohan »

Czym się różni Wariancja empiryczna od wariancji i czym się różni średnia od średni empirycznej ? Mam do wykonania zadania i niewiem czy słowo empiryczne ma jakiekolwiek znaczenie .
miodzio1988

Wariancja , Średnia empiryczna

Post autor: miodzio1988 »

Pokaż zadanie to Ci powiem o co chodzi
Gohan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 196
Rejestracja: 18 paź 2013, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jelenia Góra
Podziękował: 41 razy

Wariancja , Średnia empiryczna

Post autor: Gohan »

62) Dla próby statystycznej : (9 , 9 , 9 , 9 , 9 , 4 , 4 , 4 , 4 , 4) , wariancja empiryczna =


wariancja = \(\displaystyle{ \frac{5 *(6.5-9)^2+ 5*〖(6,5-9)〗^2}{10} = 62,5/10= 6,25}\)


62)Zarejestrowano 12 wartości cechy X : 7 dwójek, a reszta wyników, to trójki. Zatem średnia empiryczna =

\(\displaystyle{ 7*2 + 5*3 = \frac{14+15}{12} =\frac{29}{12} =\frac{58}{24}}\)

Czy to jest dobrze?
miodzio1988

Wariancja , Średnia empiryczna

Post autor: miodzio1988 »

301492.htm

wpisz wariancja empiryczna w google i zobaczysz czym to jest
Gohan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 196
Rejestracja: 18 paź 2013, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jelenia Góra
Podziękował: 41 razy

Wariancja , Średnia empiryczna

Post autor: Gohan »

Czyli moje zadania są wykonane źle ?
ODPOWIEDZ