Porównanie składek

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
white_chocolate
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 8 paź 2011, o 18:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy

Porównanie składek

Post autor: white_chocolate »

Witam, nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam temat, ale zadanie polega głównie na przekształceniach więc może ktoś z Was będzie wiedział jak je zrobić... bo ja niestety nie wiem.

Mam takie zadanie: czy składka \(\displaystyle{ \pi (X) = \int_{0}^{1} g((1- F_{x}(t))dt}\) czyli składka Wanga dla dodatnich ryzyk, jest równa składce \(\displaystyle{ \pi (X) = E[X|X>VaR _{ \alpha } (X)]}\) gdzie składka \(\displaystyle{ VaR _{ \alpha }(X)= F_{x} ^{-1} (1- \alpha )}\).
To zadanie polega tylko na porównaniu i przekształceniach ale nie wiem jak to zrobić, jeśli ktoś mogłby mi powiedzieć chociaż jak rozpisać tą warunkową wartość oczekiwaną byłabym wdzięczna.
ODPOWIEDZ