Wykazanie rowności prawd.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
michkoz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 1 kwie 2007, o 17:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 1 raz

Wykazanie rowności prawd.

Post autor: michkoz »

Mam problem z zad.
"Wykaż, że jeżeli zdarzenia losowe A,B1,B2 zawarte w Ω zpelniaja warunki:
B1\(\displaystyle{ \cap}\)B2=zbior pusty, A zawarte w (B1\(\displaystyle{ \cup}\)B2), P(B1)\(\displaystyle{ \cap}\)P(B2)>0, to P(A↑B1)\(\displaystyle{ \cap}\)P(B1)\(\displaystyle{ \cup}\)P(A↑B2)\(\displaystyle{ \cap}\)P(B2)=P(A)

Nie wiem czy wmiare wyraznie to zapisalem. Czy ktos moze wytlumaczyc mi i podac rozwiazanie? Z gory wszystkim thx.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2007, o 20:49 przez michkoz, łącznie zmieniany 8 razy.
Cheerful
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 28 mar 2007, o 17:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków
Podziękował: 11 razy

Wykazanie rowności prawd.

Post autor: Cheerful »

proponuje poprawic zapis:)niestesty nie jest czytelny-przynajmniej dla mnie
michkoz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 1 kwie 2007, o 17:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 1 raz

Wykazanie rowności prawd.

Post autor: michkoz »

Hmm nie wiem jak to lepiej zapisac * oznacza czesc wspolna zniorow. Jesli ktos rozumie prawd. to powinien wiedziec o co chodzi. + oznacza sume zbiorow
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Wykazanie rowności prawd.

Post autor: soku11 »

Hmpf... Nie wiem czy tylko ja tak mam ale w niektorych miejscach twojego zapisu mam z kart kiera i pika Lepiej wiec to popraw uzywajac \(\displaystyle{ \\LaTeX-a}\)
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=28951
POZDRO
michkoz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 1 kwie 2007, o 17:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 1 raz

Wykazanie rowności prawd.

Post autor: michkoz »

Jak widac nie za bardzo wiem jak urzywac tego kodu :/
Wiem skad te kiery inna przegladarke mam. Tam stoi slowo pod warunkiem. Czy ktos moze mi pomoc i nie wiem czemu nie moge urzywac tego latex'a
ODPOWIEDZ