Warunkowa wartość oczekiwana,rozkład wykładniczy

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Nesquik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 410
Rejestracja: 23 lut 2012, o 13:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 25 razy

Warunkowa wartość oczekiwana,rozkład wykładniczy

Post autor: Nesquik »

Zmienne \(\displaystyle{ X_1,X_2}\) są niezależne o tych samych rozkładach wykładniczych \(\displaystyle{ Exp(\lambda)}\). Niech:

\(\displaystyle{ U=X_1+X_2}\)

\(\displaystyle{ Y= \begin{cases} 1\ gdy\ X_1>X_2+1 \\0 \ poza \end{cases}}\)

Obliczyć:
\(\displaystyle{ E(Y|U=5)}\)

\(\displaystyle{ f _{U}= \lambda^{2}e^{-\lambda^{2}(X_1+X_2)}}\)
\(\displaystyle{ E(Y|U=5)= \int_{}^{} y f _{Y|U} dy}\)
co dalej? mogę prosic o kolejny krok?
ODPOWIEDZ