hej!
mam takie zadanie do rozwiązania.
Czy mógłby ktoś rozwiązać krok po kroku i wytłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej? Będę wdzięczny
\(\displaystyle{ f(x)=
\begin{cases} 0 &\text{dla } x < 0\\cx &\text{dla } 0 \le x \le 4 \\0 &\text{dla } x > 0\end{cases}}\)
1. \(\displaystyle{ C}\)?
2. \(\displaystyle{ F(x)}\)
3. \(\displaystyle{ P(x>3)}\)
4. \(\displaystyle{ P(1 \le x \le 2)}\)
obliczanie funkci gęstości zmiennej losowej
obliczanie funkci gęstości zmiennej losowej
Ostatnio zmieniony 3 gru 2013, o 22:32 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .