Dwie osoby maja jednakowe prawdopodobienstwo przybycia na dane
miejsce w kazdej chwili przedziału czasu długosci T. Niech zmienna losowa
X oznacza czas oczekiwania jednej osoby na druga. Znalezc dystrybuante
zmiennej losowej oraz przecietny czas czekania jednej osoby na druga.
dystrybanta zmienne losowe
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 29 paź 2013, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- epicka_nemesis
- Użytkownik
- Posty: 419
- Rejestracja: 27 gru 2010, o 00:05
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznan
- Podziękował: 60 razy
- Pomógł: 28 razy
dystrybanta zmienne losowe
Podpowiedź:
Przestrzeń \(\displaystyle{ \Omega}\) to kwadrat o boku \(\displaystyle{ T: 0 \le x \le T, 0 \le y \le T}\)
Przestrzeń \(\displaystyle{ \Omega}\) to kwadrat o boku \(\displaystyle{ T: 0 \le x \le T, 0 \le y \le T}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 29 paź 2013, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy