zmienna losowa
zmienna losowa
Zmienna losowa ma rozklad \(\displaystyle{ N(2,2)}\)
Prosze o pomoc
\(\displaystyle{ P(X>2)\\
P(X>1)}\)
Próbowałam standaryzowac ale wychodzi zero
Prosze o pomoc
\(\displaystyle{ P(X>2)\\
P(X>1)}\)
Próbowałam standaryzowac ale wychodzi zero
Ostatnio zmieniony 26 cze 2013, o 20:31 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
zmienna losowa
więc tak:
\(\displaystyle{ \frac{2-2}{2}}\) Tak podobnie na wykladzie było
\(\displaystyle{ \frac{X-M}{\sigma}}\)
więc \(\displaystyle{ M=2 \sigma =2}\)
\(\displaystyle{ \frac{2-2}{2}}\) Tak podobnie na wykladzie było
\(\displaystyle{ \frac{X-M}{\sigma}}\)
więc \(\displaystyle{ M=2 \sigma =2}\)
Ostatnio zmieniony 26 cze 2013, o 20:30 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
zmienna losowa
No to radzę przeczytanie mojego wykładu i ponowne zrobienie.
Coś dzwoniło, ale nie w tym kościele. Do dzieła proszę.
Coś dzwoniło, ale nie w tym kościele. Do dzieła proszę.
zmienna losowa
Powiedz mi tylko jeden przyklad a ja sama dalej zrobie , jak widze wzor to potem juz robie sama, czy my to odczytujemy z tablic rozkladu normalnego?
zmienna losowa
Tak, tablice są tu potrzebne. Rzecz bardzo dokładnie wyjaśnia mój wykład i niczego nowego tu nie dodam. Zapraszam do lektury. Link masz w mojej pierwszej odpowiedzi.
zmienna losowa
więc patrząc na twoj wykład
\(\displaystyle{ P( \frac{X-2}{2})}\)<\(\displaystyle{ ( \frac{2-2}{2})}\)
\(\displaystyle{ P( \frac{X-2}{2})}\)<\(\displaystyle{ ( \frac{2-2}{2})}\)
zmienna losowa
Ojojojojoj... Naprawdę dzwoniło, ale nie wiadomo gdzie.
Zacznij od tego: \(\displaystyle{ X>2\iff\frac{X-2}{2}>0}\). Jak to się przekłada na prawdopodobieństwo?
Zacznij od tego: \(\displaystyle{ X>2\iff\frac{X-2}{2}>0}\). Jak to się przekłada na prawdopodobieństwo?
zmienna losowa
Niech \(\displaystyle{ U}\) oznacza zmienną znormalizowaną. Masz policzyć \(\displaystyle{ P(U>0)}\). Wskazówka: skorzystaj z prawdopodobieństwa zdarzenia przeciwnego.
Twój zapis jest zupełnie błędny.
Twój zapis jest zupełnie błędny.
zmienna losowa
Niestety nie. Przeczytaj dokładnie mój wykład. Skąd Ci ta dwójka wychodzi. Rozpisz wszystko od początku. Może łatwiej da się zobaczyć błąd.
Powoli. Wracam za pół godziny.
Powoli. Wracam za pół godziny.