Witam serdecznie mam pytanie dość banalne ale istotne. Mamy rzut monetą symetryczną, równe prawdopodobieństwa dla orła i reszki. I teraz mam zrobić wykres dla \(\displaystyle{ n=1000}\) rzutów. \(\displaystyle{ Xo = 1}\) wartość zmiennej losowej dla orła, \(\displaystyle{ Xr = -1}\) dla reszki.
a) zwykły wykres procesu stochastycznego będzie przybierał wartości \(\displaystyle{ Xr = -1}\) lub \(\displaystyle{ Xo = 1}\) zależnie od \(\displaystyle{ n}\)
b) natomiast jeżeli potraktujemy go jako łańcuch Markowa to wartości zmiennej losowej będą (teoretycznie mogły osiągnąć) wartości \(\displaystyle{ -1000, 1000}\) gdy \(\displaystyle{ n = 1000}\)
czy dobrze rozumiem? a jeżeli nie proszę o wyjaśnienie....