Wyznaczania dystrybuanty wektora losowego

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
TheZerg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 cze 2013, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Wyznaczania dystrybuanty wektora losowego

Post autor: TheZerg »

Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc w poniższym zadaniu:

Punkt A(a,0) na chybił trafił wybrany z przedziału (0,1) na osi Ox połączono z pkt B(0,1) osi Oy. Wyznaczyć dystrybuantę wektora losowego \(\displaystyle{ (\tg\alpha, \ctg\alpha)}\), gdzie \(\displaystyle{ \alpha}\) jest miarą łukową kąta OBA.

Pozdrawiam ; )
ODPOWIEDZ