Mając dane
\(\displaystyle{ f(x)= \begin{cases}0 ,\text{ dla } x \le 0 \\ e^{x} ,\text{ dla } x > 0 \end{cases}}\)
oraz
\(\displaystyle{ \left|Y \right| = -\ln (x)}\)
obliczyć rozkład prawdopodobienstwa
Bardzo proszę o pomoc.
Konrad
Funkcja gęstości
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Funkcja gęstości
Zadanie dalej jest pozbawione sensu.
Jaki jest związek \(\displaystyle{ f}\) z \(\displaystyle{ |Y|}\) oraz co znaczy zapis \(\displaystyle{ |Y|=-\ln x}\) ?
Jaki jest związek \(\displaystyle{ f}\) z \(\displaystyle{ |Y|}\) oraz co znaczy zapis \(\displaystyle{ |Y|=-\ln x}\) ?