rozkład Poissona, MPWL

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
strzyga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 2 wrz 2011, o 17:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

rozkład Poissona, MPWL

Post autor: strzyga »

proszę o objaśnienia do tego zadania, od czego zacząć i co po kolei trzeba by było zrobić..
Rozważmy ciąg niezależnych zmiennych losowych\(\displaystyle{ x _{n} , n=1,2,...}\) o jednakowym rozkładzie
a) Poissona z par.\(\displaystyle{ \lambda=4}\).
b) zerojedynkowym z prawdopodobieństwem sukcesu\(\displaystyle{ p= \frac{1}{3}}\)
Podać sformułowanie MPWL w tym przypadku.
miodzio1988

rozkład Poissona, MPWL

Post autor: miodzio1988 »

No to jak wygląda MPWL w ogólnym przypadku
?
ODPOWIEDZ