Rozdanie kart do brydża

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
arti88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 18 lis 2012, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 1 raz

Rozdanie kart do brydża

Post autor: arti88 »

Rozdajemy karty do brydża. Niech\(\displaystyle{ N _{k}}\)oznacza zdarzenie, ze gracz N dostał przynajmniej k asów
(k = 1; 2; 3; 4). Analogicznie definiujemy zdarzenia\(\displaystyle{ W _{k}; S _{k} ;E _{k}}\) dla graczy W; S;E. Ile asów dostał gracz W, jeśli zaszły następujące zdarzenia:
a) \(\displaystyle{ W _{2} \setminus \left( E_{1} \cup N _{1} \cup S _{1} \right)}\)
b)\(\displaystyle{ \left[W _{1} \cap W _{2} \cup \left( S_{2} \cap N _{3} \right) \right]'}\)-- 18 mar 2013, o 14:52 --Ponawiam temat.Proszę o pomoc w rozwiązaniu
ODPOWIEDZ