aksjomaty prawdopodobieństwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
ss01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 lut 2013, o 16:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

aksjomaty prawdopodobieństwa

Post autor: ss01 »

Aksjomat prawdopodobieństwa \(\displaystyle{ p(x) = 0}\). Jaki jest aksjomat dla dla \(\displaystyle{ p=0}\) i dlaczego?
to:
a) zd. niemożliwe
b)\(\displaystyle{ p \left( \emptyset \right) =0}\)
c)\(\displaystyle{ p \left( \Omega \right) =1}\)
Ostatnio zmieniony 8 lut 2013, o 19:05 przez smigol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
kristoffwp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 688
Rejestracja: 28 gru 2009, o 00:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko - Biała
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 88 razy

aksjomaty prawdopodobieństwa

Post autor: kristoffwp »

Gdybyś to napisała w jakimś języku, polskim na przykład, byłoby prościej.
ODPOWIEDZ