Udowodnic wzór na sume skonczonego szeregu geometrycznego wykorzystujac
model z rzucaniem nieprawidłowej (nieuczciwej) monety.
Do pociagu złozonego z n wagonów wsiada k pasazerów, k n którzy
wybieraja losowo wagony. Obliczyc prawdopodobienstwo, ze do
kazdego wagonu wsiadzie przynajmniej jeden pasazer.
Udowodnic, ze jezeli P(A|B) = P(A|B), to zdarzenia A i B sa niezalezne.
Jesli ktos mialby jakies pomysly byloby spo! pzdr
KOmbinuj - udowodnić, że
KOmbinuj - udowodnić, że
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007, o 09:09 przez tszz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sir George
- Użytkownik
- Posty: 1145
- Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z Konopii
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 203 razy
KOmbinuj - udowodnić, że
Chyba miało być P(A|B) = P(A) ?tszz pisze:Udowodnic, ze jezeli P(A|B) = P(A|B), to zdarzenia A i B sa niezalezne.
KOmbinuj - udowodnić, że
Nie, ma byc, P(A|B) = P(A|B). nad B w drugim P=.. ma byc _ ; podkreslenie nad literka B. Jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia nie zawracaj gitary
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
KOmbinuj - udowodnić, że
tszz, radziłabym powstrzymać się z takimi komentarzami, gdyż Sir George chciał Ci pomóc.
A błąd leży zdecydowanie po Twojej stronie.
Nawet nie umiałeś poprawnie zapisać treści zadania i jeszcze się tak zachowujesz, szkoda gadać.
A błąd leży zdecydowanie po Twojej stronie.
Nawet nie umiałeś poprawnie zapisać treści zadania i jeszcze się tak zachowujesz, szkoda gadać.
-
- Użytkownik
- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
KOmbinuj - udowodnić, że
Chcesz dowodu, tak? To najpierw udowodnij, że \(\displaystyle{ 1=1}\), a potem obie strony pomnóż przez \(\displaystyle{ P(A|B)}\)tszz pisze:P(A|B) = P(A|B)