Równość prawdopodobieństw zdarzeń o jednakowych mocach
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 6 wrz 2007, o 18:05
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 1 raz
Równość prawdopodobieństw zdarzeń o jednakowych mocach
Czy jeżeli zdarzenia A i B mają jednakowe moce to ich prawdopodobieństwa są sobie równe..?
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Równość prawdopodobieństw zdarzeń o jednakowych mocach
Nie.
\(\displaystyle{ \Omega=\{1,2,3,4\},\\
A=\{1,2\}\\
B=\{3,4\}\\
P(1)=P(2)=\frac{1}{6}\\
P(3)=P(4)=\frac{1}{3}\\
P(A)\neq P(B)}\)
\(\displaystyle{ \Omega=\{1,2,3,4\},\\
A=\{1,2\}\\
B=\{3,4\}\\
P(1)=P(2)=\frac{1}{6}\\
P(3)=P(4)=\frac{1}{3}\\
P(A)\neq P(B)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 2959
- Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 281 razy
- Pomógł: 498 razy