w 30 osobowej
-
- Użytkownik
- Posty: 58
- Rejestracja: 28 lut 2007, o 18:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kolno
- Podziękował: 17 razy
w 30 osobowej
79. w 30 osobowej klasie postwiono na 1 semestr z matematyki 1ocene celujca 4 oceny bdb , 7 ocendb, 14ocen dost, 2oceny dop, i 2 oceny niedost oblicz prawdopod. ze trzy losowo wybrane osoby z tej lasy moja co najmniej ocene dobra z mamtematyki
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
w 30 osobowej
4 lub 5 lub 6 ma 12 osób.
Czyli:
\(\displaystyle{ P=\frac{\overline{\overline{A}}}{\overline{\overline{\Omega}}}=\frac{{12\choose3}}{{30\choose{3}}}=\frac{11}{203}}\)
Czyli:
\(\displaystyle{ P=\frac{\overline{\overline{A}}}{\overline{\overline{\Omega}}}=\frac{{12\choose3}}{{30\choose{3}}}=\frac{11}{203}}\)