grupa 7 przyjacioł

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Manio0017
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 28 lut 2007, o 18:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kolno
Podziękował: 17 razy

grupa 7 przyjacioł

Post autor: Manio0017 »

Prosze o nico bradziej szczegułowa odp thx

61. grupa 7 przyjacioł wsrod ktorych byli jacek i kuba wybrała sie na wycieczke rowerowa wszyscy jechali jeden za drugim zakladajac ze wszystkie ustawienia rowerztstów sa jednakowo prawdopodobne oblicz prawdopodobienstwo ze jacek i kuba jechali nierozdzieleni przez inne osoby
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2702
Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 642 razy

grupa 7 przyjacioł

Post autor: ariadna »

\(\displaystyle{ P=\frac{6!\cdot{2!}}{7!}=\frac{2}{7}}\)
W innym poście umieściłeś prawie identyczne zadanie.
ODPOWIEDZ