Zdarzenia, sumy zdarzeń i wnioski

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
malinko13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 3 mar 2012, o 15:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował: 14 razy

Zdarzenia, sumy zdarzeń i wnioski

Post autor: malinko13 »

Mam takie dane: \(\displaystyle{ P(A)= \frac{2}{5}, P(B)= \frac{4}{5},P(C)= \frac{2}{5}}\)

Czy wynika z tego, że:
\(\displaystyle{ A \cup C=B}\)
\(\displaystyle{ A=C}\)
B i C nie są rozłączne
A i B są rozłączne


Według mnie tylko ten trzeci wariant, dobrze myślę?
mat_61
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4618
Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Racibórz
Pomógł: 866 razy

Zdarzenia, sumy zdarzeń i wnioski

Post autor: mat_61 »

Wg mnie tak.
ODPOWIEDZ