warunkowa wartość oczekiwana

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Lonley
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 12 paź 2009, o 17:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Działdowo
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 4 razy

warunkowa wartość oczekiwana

Post autor: Lonley »

Niech X i Y mają rozkład łączny na trójkącie \(\displaystyle{ 0 \le x \le y \le 1}\), tzn. gęstość \(\displaystyle{ f\left( x,y\right) =2}\) dla \(\displaystyle{ 0 \le x \le y \le 1}\). Wyznacz \(\displaystyle{ P\left( X < 0,5| Y=y\right)}\), \(\displaystyle{ E\left( X|Y=y\right)}\) i \(\displaystyle{ E \left( Y|X=x\right)}\) oraz \(\displaystyle{ E\left( XcosY|Y\right)}\)

Proszę o pomoc, najbardziej zależy mi na \(\displaystyle{ E\left( XcosY|Y\right)}\) . Z góry dziękuję:)
ODPOWIEDZ