WWO a sigma ciała

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
KasienkaG
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 385
Rejestracja: 2 lut 2011, o 14:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Www
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 3 razy

WWO a sigma ciała

Post autor: KasienkaG »

Mam takie zadanie:
Niech \(\displaystyle{ \Omega=\left[ 0,1\right] \times \left[ 0,1\right]}\) P - miara Lebesgue'a na tym zbiorze. Obliczyć \(\displaystyle{ E\left( f\right| F\right)}\) gdy:
f(x,y)=x, F jest sigma ciałem generowanym przez y.

Bardzo proszę o jakieś wskazówki jak się za to zabrać.
ODPOWIEDZ