Co mam zrobić jeśli wyszło mi :
\(\displaystyle{ \phi(x)=0,1}\)
jak odczytać x z tablic jeśli zaczynają się one od \(\displaystyle{ 0,5..}\)
dystrybuanta rozkładu normalnego
-
- Użytkownik
- Posty: 650
- Rejestracja: 9 paź 2011, o 19:18
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: łódź
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 650
- Rejestracja: 9 paź 2011, o 19:18
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: łódź
- Podziękował: 2 razy
dystrybuanta rozkładu normalnego
czy móglby mi to ktoś tłumaczyć na następującym przykładzie:
\(\displaystyle{ \phi \left( \frac{200-0,05n}{ \sqrt{0,0475} } \right) =0,047}\)
\(\displaystyle{ \phi \left( \frac{200-0,05n}{ \sqrt{0,0475} } \right) =0,047}\)
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2012, o 18:08 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skalowanie nawiasów
Powód: Skalowanie nawiasów
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
dystrybuanta rozkładu normalnego
\(\displaystyle{ \Phi\left( \frac{200-0,05n}{ \sqrt{0,0475} }\right)=1-\Phi\left( -\frac{200-0,05n}{ \sqrt{0,0475} }\right)=0,047 \\\Rightarrow \Phi\left( \frac{0,05n-200}{ \sqrt{0,0475} }\right)=1-0,047=0,953}\)
naprawdę takie trudne jest podstawienie do wzoru?
naprawdę takie trudne jest podstawienie do wzoru?