Proszę mi rozpisac w nawiasach(omega) ;
a) rzut trzema monetami symetrycznymi
b) rzut trzy razy monetą
rzut monetami
-
- Użytkownik
- Posty: 7918
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1671 razy
rzut monetami
a) \(\displaystyle{ \Omega =\{\omega =\left{i,j,k \}: i, j, k \in\{1,2,3,4,5,6\right}\}\};}\)
b) \(\displaystyle{ \Omega = \{\omega =\langle i, j, k \rangle: i, j, k \in \{1,2,3,4,5,6\}\}.}\)
b) \(\displaystyle{ \Omega = \{\omega =\langle i, j, k \rangle: i, j, k \in \{1,2,3,4,5,6\}\}.}\)
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
rzut monetami
Ciężko jest policzyć coś takiego?endi pisze:Proszę mi rozpisac w nawiasach(omega) ;
a) rzut trzema monetami symetrycznymi
b) rzut trzy razy monetą
Jeżeli to wykracza ponad Twoje możliwości to to zostaw. I nie wyzywaj innych.
Pozdrawiam!