Linia Produkcyjna
-
- Użytkownik
- Posty: 111
- Rejestracja: 30 maja 2012, o 18:49
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Podlaskie
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 9 razy
Linia Produkcyjna
Rozkładem granicznym bedzie rozkład normalny
\(\displaystyle{ X}\)- zmienna losowa waga jednej sztuki
\(\displaystyle{ sigma=0,2 kg}\)
\(\displaystyle{ m=10 kg}\)
\(\displaystyle{ P\left( X<10,18\right)=P\left( \frac{X-m}{\sigma}<\frac{10-10,18}{\sigma}\right)-\Phi\left( \frac{0,18}{0,2}\right)=\Phi\left( 0,9 \right)}\)
\(\displaystyle{ X}\)- zmienna losowa waga jednej sztuki
\(\displaystyle{ sigma=0,2 kg}\)
\(\displaystyle{ m=10 kg}\)
\(\displaystyle{ P\left( X<10,18\right)=P\left( \frac{X-m}{\sigma}<\frac{10-10,18}{\sigma}\right)-\Phi\left( \frac{0,18}{0,2}\right)=\Phi\left( 0,9 \right)}\)