schemat bernouliego

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
lubierachowac
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 479
Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czarnobyl
Podziękował: 13 razy

schemat bernouliego

Post autor: lubierachowac »

ile wyjdzie taka silnia
\(\displaystyle{ (\frac{4}{0} )= \frac{24}{(4-0)! \cdot 4!}= \frac{24}{24 \cdot 24}}\)?
silvaran
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1300
Rejestracja: 6 sty 2009, o 20:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice/Warszawa
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 123 razy

schemat bernouliego

Post autor: silvaran »

Na ile sposobów ze zbioru zawierającego cztery elementy można wybrać zero elementów? Na jeden sposób - wybierając zero
Masz błąd. W mianowniku zamiast drugiego \(\displaystyle{ 4!}\) powinno być \(\displaystyle{ 0!}\)
Forte
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 30 maja 2012, o 18:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podlaskie
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 9 razy

schemat bernouliego

Post autor: Forte »

\(\displaystyle{ {4 \choose 0} =\frac{4!}{0!4!}=1}\)

ogólnie
\(\displaystyle{ {n \choose 0} =1}\)
ODPOWIEDZ