Zadanie:
Obliczyć prawdopodobieństwo tego, że suma dwóch losowo wybranych liczb z przedziału \(\displaystyle{ [0,1]}\) jest większa od \(\displaystyle{ \frac{3}{2}}\).
Jutro mam egzamin i próbuję zrobić to przy pomocy prawdopodobieństwa geometrycznego. Chodzi mi o to żeby ktoś to zadanie rozwiązał od deski do deski.
prawdopodobieństwo geometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 12 maja 2012, o 20:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 7 razy
prawdopodobieństwo geometryczne
Czyli tak
\(\displaystyle{ \mu(\Omega)=1
\\
\mu(A)= \frac{1}{8}
\\
P(A)= \frac{1}{8}}\)
TAk???
\(\displaystyle{ \mu(\Omega)=1
\\
\mu(A)= \frac{1}{8}
\\
P(A)= \frac{1}{8}}\)
TAk???