Ze zbioru (0,1,2,3) losujemy kolejno bez zwracania liczby x i y oraz zaznaczamy na płaszczyźnie punkt P (x,y). Oblicz prawdopobieństwo że punkt ten należy do wykresu funkcji o równaniu f(x) = wartość bezwzględna x-1 ???
Proszę o pomoc z wyjaśnieniem
prawdopodobieństwo
-
- Użytkownik
- Posty: 25
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 14:11
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kuj-pom
- Podziękował: 4 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
prawdopodobieństwo
Cztery pkty: \(\displaystyle{ (0,1),\ (1,0),\ (2,1),\ (3,2)}\)
Wszystkich punktów: \(\displaystyle{ 4\cdot 3=12}\)
\(\displaystyle{ P=\frac{4}{12}=\frac{1}{3}}\)
Chyba muszę się nauczyć czytać...
Wszystkich punktów: \(\displaystyle{ 4\cdot 3=12}\)
\(\displaystyle{ P=\frac{4}{12}=\frac{1}{3}}\)
Chyba muszę się nauczyć czytać...
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, o 19:26 przez *Kasia, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 25
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 14:11
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kuj-pom
- Podziękował: 4 razy