autobus, pasażerowie sprawdzenie

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
bron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 31 mar 2008, o 17:33
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 1 raz

autobus, pasażerowie sprawdzenie

Post autor: bron »

Zadanie:
autobus w którym znajduje sie 6 pasażerów zatrzymuje się na 9 przystankach. oblicz prawdopodobieństwo ze nikt nie wysiądzie ani na 1 ani na 2 przystanku.


A= \(\displaystyle{ 7^{6}}\)
omega= \(\displaystyle{ 9^{6}}\)

P(A)= \(\displaystyle{ \frac{A}{omega}}\)
Majeskas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1456
Rejestracja: 14 gru 2007, o 14:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 49 razy
Pomógł: 198 razy

autobus, pasażerowie sprawdzenie

Post autor: Majeskas »

Jest ok, tylko brakuje wszędzie symboli mocy przy \(\displaystyle{ A}\) i \(\displaystyle{ \Omega}\).
ODPOWIEDZ