różniczka ze wzoru Ito

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Kamiangel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 9 sty 2010, o 15:03
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

różniczka ze wzoru Ito

Post autor: Kamiangel »

Mam wyliczyć pochodną \(\displaystyle{ $dI_{t}$}\) gdzie:

\(\displaystyle{ I_{t}= \int_{0}^{t} r_{u} du - \int_{0}^{t} a \left( u,T \right) du - \int_{0}^{t} b \left( u,T \right) dW_{u}}\)

po skorzystaniu ze wzoru Ito wynik powinien wyjść . (Proszę moderatora o pozostawienie tego zapisu. Tutaj "Ito" nie jest błędem.)

\(\displaystyle{ $dI_{t}=r_{t}dt-a(t,T)dt-b(t,T)+ \frac{1}{2} ||b(t,T)||^{2}}\)

Moje pytanie skąd tam ta norma ? bo jakoś wszystko się zgadza tylko ta norma mi nie wychodzi. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, o 18:29 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Niechlujny zapis LaTeX.
norwimaj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5101
Rejestracja: 11 mar 2011, o 16:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 52°16'37''N 20°52'45''E
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1001 razy

różniczka ze wzoru Ito

Post autor: norwimaj »

Co to jest \(\displaystyle{ W_u}\)?
ODPOWIEDZ