Współczynnik korelacji.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
kaasia229
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 56
Rejestracja: 7 lut 2012, o 11:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 1 raz

Współczynnik korelacji.

Post autor: kaasia229 »

Mam zadanie, aby wyznaczyć współczynnik korelacji zmiennych losowych X oraz Y.
I mam takie pytanie czy mogę zastosować taki wzór:

\(\displaystyle{ cov(X,Y)= \frac{E\left( XY\right)-EXEY }{ \sqrt{D ^{2}X } \sqrt{D ^{2}Y } }}\)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, o 14:32 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie używaj Caps Locka.
miodzio1988

Współczynnik korelacji.

Post autor: miodzio1988 »

Możesz
ODPOWIEDZ