różnica prawdopodobieństw

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
kacpert
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 29 lut 2012, o 18:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

różnica prawdopodobieństw

Post autor: kacpert »

A i B są takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w \(\displaystyle{ \Omega}\) że \(\displaystyle{ P(A-B)=P(B-A)= \frac{1}{7}}\), a \(\displaystyle{ P(A' \cup B')=1}\). Oblicz \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\).


Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, jak rozwiązać to zadanie? Założyłem, że \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\) = \(\displaystyle{ \Omega - (A \cup B)}\). Czy to prawda? Jak przekształcić informację o równości różnic A-B i B-A na coś pożytecznego?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

różnica prawdopodobieństw

Post autor: piasek101 »

Prawda.
Co do pożytecznego - to bardziej patrz co dostajesz z tego 1.
ODPOWIEDZ