oceń prawdziwość zdarzenia

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Kanodelo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1267
Rejestracja: 1 kwie 2011, o 11:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Malbork
Podziękował: 419 razy
Pomógł: 114 razy

oceń prawdziwość zdarzenia

Post autor: Kanodelo »

Zmienna losowa X ma rozkład \(\displaystyle{ N(3,1)}\). Niech \(\displaystyle{ Y=|X-3|}\). Oceń prawdziwość zdarzenia
a) \(\displaystyle{ f_Y(x)=f_X(x+3)}\) dla \(\displaystyle{ x>0}\)
b) \(\displaystyle{ P(Y<3)=2P(0<X<3)}\)
szw1710

oceń prawdziwość zdarzenia

Post autor: szw1710 »

Chyba należy ocenić prawdziwość zdania, a nie zdarzenia.

Czyżbym Ciebie miał też tu odsyłać??? 291136.htm
ODPOWIEDZ