nierówność Czebyszewa
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 mar 2012, o 14:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
nierówność Czebyszewa
Witam:) Potrzebuje pomocy mam podać przykład zmiennej losowej której \(\displaystyle{ X}\) jest inne niż \(\displaystyle{ P|X=c|=1}\) dla nierówności Czebyszewa dla której zachodzi taka równość: \(\displaystyle{ \epsilon=3 \cdot \sigma}\). (Jaką książke polecicie do rach prawd?) Dzięki:)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, o 21:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 mar 2012, o 14:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
nierówność Czebyszewa
to jest chyba reguła trzech sigma, wie ktoś może jak ją zapisać? szukalem już w paru książkach i nigdzie nie mogłem znalezć
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy