obliczanie prawdopodobieństwa
obliczanie prawdopodobieństwa
Z tali 52 kart gracz otrzymał 13 kart. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że wśród nich są 4 asy?
- Kacperdev
- Użytkownik
- Posty: 3260
- Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 686 razy
obliczanie prawdopodobieństwa
\(\displaystyle{ \left| \Omega\right|= {52 \choose 13}}\)
\(\displaystyle{ \left| A\right|= {4 \choose 4} \cdot {48 \choose 9}}\)
\(\displaystyle{ P\left( A\right)= \frac{{4 \choose 4} \cdot {48 \choose 9}}{{52 \choose 13}}}\)
\(\displaystyle{ \left| A\right|= {4 \choose 4} \cdot {48 \choose 9}}\)
\(\displaystyle{ P\left( A\right)= \frac{{4 \choose 4} \cdot {48 \choose 9}}{{52 \choose 13}}}\)
obliczanie prawdopodobieństwa
Nie rozumiem....nigdy nie robiłam takich zadań w których jest mnożenie. Moge prosić o dokładniejsze objaśnienie?