Egzamin

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
mp1988
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 lut 2007, o 19:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dominikowice

Egzamin

Post autor: mp1988 »

na egz. przygotowano 30 zadan z ktorych uczen losuje 3 i otrzymuje ocene pozytywna jesli rozwiaze conajmniej 2 zadania. oblicz prawdopodobienstwo ze uczen zda egzamin jesli ma 2/3 zadan
sushi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3424
Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 476 razy

Egzamin

Post autor: sushi »

20 zdan ma , 10 nie ma
losuje 3 zadania- kombinacja (30 po 3)- zarazem moc omega

2 ma , 1 nie ma (20 po 2)* (10 po 1)= A1
3 ma , 0 nie ma (20 po 3)* (10 po 0)=A2

P(A)= (A1+A2)/ moc omega
ODPOWIEDZ